Login | FAQs | About UTHM Portal
Home arrow News Archive arrow "UTHM iM Run" galak Mahasiwa amalkan Kecergasan
"UTHM iM Run" galak Mahasiwa amalkan Kecergasan Print E-mail
Hear this article
Bagi memupuk semangat kesukanan dalam kalangan Pelajar, Fakulti Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan (FKMP) dengan kerjasama Persatuan Pelajar Mekanikal (PPM), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) telah menganjurkan aktiviti “Larian UTHM iM Run” bertempat di sekitar kampus pada 29 November lalu sempena berlangsungnya Program International Mechyfest 2014.

Aktiviti larian yang berkonsepkan gaya hidup sihat ini disertai oleh kira-kira 200 orang pelajar dari pelbagai fakulti.  Dekan FKMP, Profesor Madya Dr. Yusri Yusof telah menyempurnakan upacara pelepasan larian iM Run ini dari Dewan Terbuka, UTHM. Sejurus pelepasan berlangsung beliau dan diiringi oleh beberapa staf FKMP turut berbasikal mengelilingi kawasan kampus untuk menyaksikan sendiri kesungguhan siswa dan siswi semasa larian berlangsung.

Sementara itu, majlis perasmian International Mechyfest 2014 turut berlangsung pada masa yang sama menandakan program ini telah bermula secara rasminya dalam tempoh sebulan bermula 8 November hingga 3 Disember lalu. Turut diadakan, majlis penyampaian hadiah kepada para pemenang larian kampus UTHM iM Run.

Penganjuran program seumpama ini diharap dapat melahirkan mahasiswa yang mempunyai pencapaian seimbang bukan sahaja dari segi akademik tetapi juga dari segi fizikal selaras dengan tema ‘International MechyFest 2014’ pada kali ini iaitu holistic sustainability.
 
logo-25-tahun-menegak_95.jpg
Technically Above The Rest
W3C Disability Access Decrease Font Size Increase Font Size
default purple colour blue colour green colour
© Universiti Tun Hussein Onn Malaysia 2009. All Rights Reserved.

This website is bound by the Legal Disclaimer, Privacy Policy, Security Policy and Copyright Notice mentioned.

This website is best viewed using Internet Explorer with Compatibility Viewed activated and Mozilla Firefox with screen resolution of 1024x768.