Login | FAQs | About UTHM Portal
Home arrow News Archive arrow UTHM raih kejayaan di Sukan Staf Antara Universiti Malaysia (SUKUM) 2015
UTHM raih kejayaan di Sukan Staf Antara Universiti Malaysia (SUKUM) 2015 Print E-mail
Hear this article
s1.png
 
s2.png
 
s3.png 
 
s4.png
 
s5.png 
 

Kontingen Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) telah membawa cabaran dan harapan warga Universiti untuk membawa pulang pingat yang dipertandingkan di Sukan Staf Antara Universiti (SUKUM) Kali Ke-40, 2015 yang telah berlangsung pada 16 hingga 23 Ogos lalu di Universiti Teknologi MARA (UiTM), Shah Alam. 

UTHM berjaya membawa pulang satu pingat Emas (Berbasikal  Veteran), satu pingat perak (Tenpin Boling Lelaki) dan empat pingat gangsa (Tarik Tali, Karom, 400 meter wanita veteran & 4 x 400 meter wanita veteran). Bagi penyertaan kali ini, Kontingen UTHM mempertaruhkan seramai 128 atlit dan pegawai dalam 11 acara yang disertai. Tekad dan azam menjadi pendorong utama kepada atlit dan pegawai UTHM untuk mencipta kejayaan serta mengharumkan nama Universiti ke peringkat kebangsaan dalam acara sukan.
 
Kehebatan Kontingen UTHM ini adalah hasil usahama semua pihak terutama pihak pengurusan tertinggi, Pejabat Pendaftar, Pusat Sukan, jurulatih, pegawai sukan dan atlit-atlit yang tidak pernah mengenal penat lelah dan erti kekalahan demi membantu menaikkan nama UTHM di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

 
logo-25-tahun-menegak_95.jpg
Technically Above The Rest
W3C Disability Access Decrease Font Size Increase Font Size
default purple colour blue colour green colour
© Universiti Tun Hussein Onn Malaysia 2009. All Rights Reserved.

This website is bound by the Legal Disclaimer, Privacy Policy, Security Policy and Copyright Notice mentioned.

This website is best viewed using Internet Explorer with Compatibility Viewed activated and Mozilla Firefox with screen resolution of 1024x768.