Login | FAQs | About UTHM Portal
Home arrow News Archive arrow 12 pelajar FKEE peroleh sijil Huawei Certified Network Graduate
12 pelajar FKEE peroleh sijil Huawei Certified Network Graduate Print E-mail
Hear this article
sijilhuwaei.png

40 pelajar terbaik yang terpilih dari Malaysia Technical University Networking (MTUN) telah menyertai Program Profesional ICT pada 3 Ogos hingga 14 September lalu di Huawei Global Training Centre, Cyberjaya.

Program MTUN dengan kerjasama Huawei Technologies (Malaysia) Sdn. Bhd. turut melibatkan seramai 12 orang pelajar Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (FKEE), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) yang telah disenarai pendek menerusi sesi temuduga dalaman dan pra-ujian.

Pelbagai aktiviti sampingan telah dilaksanakan di hujung minggu sepanjang program berlangsung termasuk Pertandingan Bowling, Walk a Hunt 2015 dan Lawatan ke Genting Highland. Setiap pelajar menerima elaun sebanyak RM750, beserta Huawei T1 Mediapad dan perlu lulus peperiksaan sebelum ditauliahkan dengan sijil profesional dari Huawei. Menariknya, pelajar yang tamat program ini akan diberi jaminan kerja dengan Huawei dan syarikat yang berdaftar.

Setelah menamatkan program tersebut, para peserta akan dianugerahkan dengan Huawei Certified Network Graduate Certification (HCNG) yang menepati kehendak dan keperluan industri ICT di Malaysia di samping meningkatkan kebolehpasaran graduan dalam kalangan MTUN.  

Program ini telah disempurnakan oleh Menteri Pendidikan Tinggi, Dato’ Seri Idris Jusoh pada 24 Ogos 2015.
 
logo-25-tahun-menegak_95.jpg
Technically Above The Rest
W3C Disability Access Decrease Font Size Increase Font Size
default purple colour blue colour green colour
© Universiti Tun Hussein Onn Malaysia 2009. All Rights Reserved.

This website is bound by the Legal Disclaimer, Privacy Policy, Security Policy and Copyright Notice mentioned.

This website is best viewed using Internet Explorer with Compatibility Viewed activated and Mozilla Firefox with screen resolution of 1024x768.