Login | FAQs | About UTHM Portal
Home arrow News Archive arrow Kejohanan Badminton Tertutup UTHM lahir bakat baru untuk pasukan universiti
Kejohanan Badminton Tertutup UTHM lahir bakat baru untuk pasukan universiti Print E-mail
Hear this article
Pasukan Badminton Pelajar bersama Pusat Sukan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) telah mengadakan Kejohanan Badminton Tertutup UTHM 2016 yang berlangsung pada 23 April 2016 lalu bertempat di Dewan Badminton, UTHM.

Selaras dengan keperluan melahirkan pelajar yang mempunyai minda yangcerdas dan fizikal yang cergas, secara relevannya Kelab Badminton PSMZA perlu mengadakan Pertandingan Badminton untuk ahli Kelab Badminton PSMZAsebagai salah satu aktiviti pada Semester Januari 2010 ini. Ia juga bersesuaian bagi melahirkan pelajar yang berketerampilan dan mampu mengharungi perubahan globalisasi kini. Ia satu kaedah pembelajaran secara langsung, iaitu para pelajar didedahkan kepada pengurusan dan tatacara menganjurkan sesuatukejohanan.Selaras dengan keperluan melahirkan pelajar yang mempunyai minda yangcerdas dan fizikal yang cergas, secara relevannya Kelab Badminton PSMZA perlu mengadakan Pertandingan Badminton untuk ahli Kelab Badminton PSMZAsebagai salah satu aktiviti pada Semester Januari 2010 ini. Ia juga bersesuaian bagi melahirkan pelajar yang berketerampilan dan mampu mengharungi perubahan globalisasi kini. Ia satu kaedah pembelajaran secara langsung, iaitu para pelajar didedahkan kepada pengurusan dan tatacara menganjurkan sesuatukejohanan.

Selaras dengan keperluan melahirkan pelajar yang mempunyai minda cerdas dan fizikal yang cergas, secara relevannya kejohanan ini bersesuaian melahirkan pelajar yang berketerampilan dan mampu mengharungi perubahan globalisasi kini. Ia satu kaedah pembelajaran secara langsung, iaitu para pelajar didedahkan kepada pengurusan dan tatacara menganjurkan sesuatu kejohanan.

Kejohanan yang melibatkan seramai 30 regu daripada mahasiswa UTHM ini telah berlangsung dengan jayanya dengan menampilkan bakat-bakat baru yang boleh diserap ke pasukan universiti bagi mewakili universiti ke peringkat MASUM dan lain-lain kejohanan.

Turut hadir menyampaikan hadiah kepada para pemenang adalah Pengarah Pusat Sukan, Profesor Madya Dr. Mohamad Yusri Aman. Beliau dalam ucapan mengucapkan syabas atas penganjuran dan berharap melalui program ini  lebih ramai atlet badminton dapat dicungkil. Selain itu Majlis Penyampaian Hadiah turut dimeriahkan oleh En. Azli Puddin, Pengurus Pusat Sukan dan En. Jasnizam Sami, Pegawai Belia dan Sukan Pusat Sukan UTHM.

Diharap melalui penganjuran kejohanan ini akan digunakan sepenuhnya oleh mahasiswa untuk mengumpulkan seluas mungkin pengalaman, pengetahuan dan meneliti teknik pengurusan yang efektif. Disamping membina keyakinan diri ke atas kemampuan memikul tanggungjawab yang telah diberikan.
 
logo-25-tahun-menegak_95.jpg
Technically Above The Rest
W3C Disability Access Decrease Font Size Increase Font Size
default purple colour blue colour green colour
© Universiti Tun Hussein Onn Malaysia 2009. All Rights Reserved.

This website is bound by the Legal Disclaimer, Privacy Policy, Security Policy and Copyright Notice mentioned.

This website is best viewed using Internet Explorer with Compatibility Viewed activated and Mozilla Firefox with screen resolution of 1024x768.