Login | FAQs | About UTHM Portal
Home arrow News Archive arrow UTHM komited tingkatkan ranking dan rating universiti
UTHM komited tingkatkan ranking dan rating universiti Print E-mail
Hear this article

   rankingratinguthm.jpg

Dalam usaha melonjak naik ranking dan rating Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) ke satu tahap yang membanggakan, satu sesi perkongsian ilmu bertajuk “How to Improve University Ranking/Rating and Publication” telah diadakan pada 8 Ogos lalu bertempat di Perpustakaan Tunku Tun Aminah, UTHM. Objektif sesi perkongsian ilmu ini adalah untuk memperolehi maklumat dan idea bagaimana untuk meningkatkan dan memperbaiki ranking dan rating universiti khususnya dalam QS dan Webometrics.

Sesi yang berlangsung selama dua jam ini dikendalikan oleh penceramah berpengalaman iaitu Profesor Dato’ Dr. Mohd Fauzi Ramlan daripada Universiti Putra Malaysia (UPM). Anak kelahiran Johor lulusan Doktor Falsafah (PhD) daripada University of York ini adalah Profesor dalam bidang agrikultur dan merupakan mantan Naib Canselor UPM.

Profesor Dato’ Dr. Mohd Fauzi dipilih untuk mengendalikan sesi tersebut kerana beliau berpengalaman luas dalam menaikkan nama UPM setaraf dengan universiti ternama tempatan yang lain.

Program anjuran Pusat Strategik dan Komunikasi Korporat (PSKK) dengan kerjasama Pejabat Pengurusan Penyelidikan, Inovasi, Pengkomersilan dan Perundingan (ORICC) ini dihadiri Timbalan-Timbalan Naib Canselor UTHM, pegawai-pegawai kanan, ketua-ketua pusat tanggungjawab dan staf akademik. Manakala Naib Canselor UTHM, Profesor Datuk Dr. Mohd Noh Dalimin juga sempat meluangkan masa ke sesi tersebut.

Last Updated ( Rabu, 10 Ogos 2016 )
 
logo-25-tahun-menegak_95.jpg
Technically Above The Rest
W3C Disability Access Decrease Font Size Increase Font Size
default purple colour blue colour green colour
© Universiti Tun Hussein Onn Malaysia 2009. All Rights Reserved.

This website is bound by the Legal Disclaimer, Privacy Policy, Security Policy and Copyright Notice mentioned.

This website is best viewed using Internet Explorer with Compatibility Viewed activated and Mozilla Firefox with screen resolution of 1024x768.